SEO- Öka din trafik med sökmotoroptimering

För att en besökare ska enkelt hitta din hemsida behöver du utveckla din sökmotoroptimering eller SEO som det heter.

I Sverige sker det varje dag över 55 miljoner sökningar på Google. Med vår tjänst sökmotoroptimering går det att förbättra rankningarna i de organiska (icke betalda) sökresultaten. Om du vill ha mer trafik till din webbplats borde sökmotoroptimering implementeras. Detta genom att optimera allt innehåll på webbplatsen som bland annat bilder, texter och länkar.
Sokmotoroptimering-SEO-Analys-Optimering-webbyra-Net-Design-Tidaholm-Skaraborg
Tips-för-att-boosta-hemsidans-SEO-webbyra-Net-Design-Tidaholm-Skaraborg

Sökmotoroptimering: Vad är det?

Sökmotoroptimering förkortas SEO som betyder Search Engine Optimization på engelska. För att en webbplats ska ha möjlighet att ranka högre hos Google och andra sökmotorer är det viktigt att optimera den. Det är det här som sökmotoroptimering handlar om.Med hjälp av sökmotoroptimering går det att förbättra rankningarna i de organiska (icke betalda) sökresultaten. Om du vill ha mer trafik till din webbplats borde sökmotoroptimering implementeras. Detta genom att optimera allt innehåll på webbplatsen som bland annat bilder, texter och länkar.Att arbeta med sökmotoroptimering är ett jobb som tar tid och samtidigt behöver kontinuerlig översyn. Google uppdaterar ständigt sin algoritm och det kan ta mycket tid att hänga med. Vi hjälper dig från starten och håller oss ständigt uppdaterad.

Frågor och svar om SEO-

sökmotoroptimering

Hur lång tid tar SEO?

SEO är en långsiktig investering vilket innebär att det kan ta tid innan du får den önskade resultaten. Processen kan ta allt från 4-6 månader innan du börjar få resultat.

Varför behöver jag SEO?

Att ha en hemsida har blivit en oskriven norm bland företagande och är ett sätt för konsumenter och potentiella samarbetet att hitta dig på nätet och den informationen som de behöver. SEO hjälper dig synas på första sidan på sökmotorer och ökar chansen för sökare att hitta dig direkt efter en sökning. Kvantiteten och kvaliteten på din hemsida ökar och hjälper dina besökare se hur innehållet är relevant till deras sökord. SEO är lönsamt och ger bra varumärkeskännedom. Genom att hålla koll på din volym och trafik underlättar du även för dig själv när det är dags för kampanjer, du vet trots allt vilka sökord som ger resultat och vilka som inte ger resultat.

Vad kännetecknas som en bra länk?

Vikten av en bra länk är av stor betydelse för din SEO rankning. Det finns både bra och dåliga länkar. Det är viktigt att förstå skillnaden då vissa länkar kan skada din sida mer än nyttan den ger. Bra länkar behöver innehålla 6 olika faktorer: relevans, auktoritet, ankartext, dofollow länkar, trafik.

Vad är interna länkar?

En viktig del av SEO är att länka till andra sidor på din hemsida. Det gäller här att ha en strategi för dina länkar. Skriver du om hur man utför sökordsanalys för SEO kan du länka till din sida som handlar om SEO. Det gäller att länka till relevanta sidor.

Vad är externa länkar?

Att länka till externa länkar innebär att du länkar till andra hemsidor som inte är din egna. Vi säger att du skriver om en uppdatering som Google har gjort, du kan då länka till den sidan för att öka relevansen och visa att sidan handlar om just uppdateringen.

Vart ska jag inkludera sökordet?

När människor söker efter en produkt eller tjänst kan det förekomma att de letar efter ett lokalt företag. Vanligt kommande sökfraser innehåller en tjänst/produkt samt en stad som är lokal till kunden. Exempelvis om kunden söker efter bokhandel kan en sökning se ut som följande: “pizzeria i Tidaholm”. Det finns många olika metoder som kan användas för en öka din lokal närvaro. Recensioner på olika lokala sidor, NAP data, Google my business konto kan öka din lokala närvaro.

Vad är sökordsanalys?

Sökordsanalys innebär analysering av sökord som potentiellt rankar din sida högre upp på sökmotorer. Sökordsanalys ger dig insikt på vad din målgrupp söker på och hjälper dig attrahera dem till din sida. För att lyckas med SEO behöver du synas på rätt sökord och meningar som är relevant till din målgrupp. Ditt nyckelsökord måste alltså matcha din målgrupps behov och intressen.

Kan sociala medier påverka min SEO?

Sociala medier bidrar inte med en direkt länkraft när vi pratar SEO men långsiktigt blir det en skillnad. Sociala medier är ett sätt att marknadsföra ditt innehåll och på så sätt få mer trafik till din sida som leder till en högre placering på sökmotorer.

Varför är det viktigt att göra konkurrentanalyser?

Det finns alltid konkurrenter oavsett vilken bransch du befinner dig i. Att vara ett steg före sina konkurrenter är vad vi alla vill och detta kan möjliggöras genom att analysera konkurrenters SEO. Konkurrensanalys ger insikt om hur dina konkurrenter jobbar med SEO, vilka sökord som används, hur hemsidan är optimerad samt om det finns något värt att ta efter och även förbättra.

Kan specifika placeringar garanteras med SEO?

Det går inte att garantera specifika placeringar på sökmotorer genom SEO. Oavsett kunskap och expertis finns det ingen möjlighet att garantera en plats inom en given tid då sökmotorers algoritmer ständigt förändras.

Hur optimerar jag bilder?

När du ska optimera bilder utifrån SEO används alt-taggen där du ger namn och beskriver själva bilden. I alt-taggen bör ditt nyckelsökord även förekomma. Detta leder till att du även rankas på bilder i Google.

Varför ska min hemsida vara https?

Att din hemsida är https innebär att hemsidan är säker vilket är något som sökmotorer prioriterar när det kommer till din SEO. Skulle din hemsida vara http innebär det att den inte är säker och bör optimeras till https.

Hur kan jag göra min hemsida snabbare?

För att påverka laddningstiden för din hemsida bör du komprimera bilder och video innan de laddas upp för att minska storleken på filerna. För att testa din laddningstid kan du skriva in din hemsidas URL i Pagespeed.

Vad vi gör

Vi utvecklar och designar webbplatser som ser bra ut, fungerar, engagerar och gynnar er affär. Gärna med WordPress som grund. Vi hjälper till med allt från datainsamling, strategi, design, teknisk utveckling, produktion, sjösättning, optimering, säkerhet, löpande support och drift.

Hemsida-med-WordPress-for-foretag-webbyra-Net-Design-Tidaholm-Skaraborg

Hemsidor

WordPress för företag

Sokmotoroptimering-SEO-Analys-Optimering-webbyra-Net-Design-Tidaholm-Skaraborg

Sokmotoroptimering

SEO-Analys-Optimering

Annonsering-via-Google-Adwords-optimerade-annonser-Net-Design-Tidaholm-Skaraborg

Annonsering

Google-Adwords

WordPress-utbildningar-och-kurser-webbyra-Net-Design-Tidaholm-Skaraborg

Utbildningar

WordPress Utbildningar

Serviceavtal-webmaster-for-hemsidor-foretag-webbyra-Net-Design-Tidaholm-Skaraborg

Serviceavtal

Personlig webmaster

about
För ett första förutsättningslöst telefon- eller videomöte

Kontakta oss

på Net-Design för att ta reda på vad vi kan göra för ditt företag, för att synas bättre på webben! Vi är en webbyrå som erbjuder flera digitala tjänster som alla kan förbättra din verksamhets digitala närvaro på olika vis, och alla fungerar på ett sätt där de kompletterar varandra.